A valódi átalakulás belső értékeink felfedezésével kezdődik

Életünk lényegi célja önmagunk megismerése, a világ örömeinek felfedezése, földi létünk mélyebb megértése.

       torokcsakra.jpg      

              5.  Torok csakra      /Visuddha/ 

 

Elhelyezkedés: A kulcscsontok közötti mélyedésből sugárzik ki, férfiaknál az ádámcsutkáig, a C3-5 csigolya magasságából.

Célja: Kommunikáció és kreativitással kapcsolatos terület. A kreativitás magasabb forrásból származik. Amikor beszélünk, vagy a kreativitás más formáin keresztül kommunikálunk, mint pl.: festés, zene, írás, akkor félre tudjuk tenni az egót, és az egyetemes összefüggéseket figyelembe véve cselekszünk. Képesek leszünk meghallani saját belső hangunkat, és nyitottá válunk az univerzum útmutatásaira. 

Sokféleképpen fejezzük ki magunkat (nevetünk, sírunk, éneklünk, dünnyögünk, suttogunk, kiabálunk, sikítunk, jajgatunk). Ezzel a csakrával telepatikus képességünk is fejlődik. (Telefon megszólalása előtt nyújtod a kezed, hogy felvedd.) Az álmok útmutatást adnak. Művészekre és zenészekre jellemző ennek az energiának a koncentrálódása.

Szín: A tiszta ég kékje, de türkizkék, továbbá ciánkék és ezüstös zöldeskék is.  A szex csakra narancs színével a testbeszédet, kifelé irányuló kommunikációt fejleszti.

Elem: Éter. A visuddhával kapcsolatban áll az akása központ.

Érzékszerv: Hallás.

Életkor: 28-35 éves kor között a legerősebb. A munkahely, lakóhely, életmód, barátságok alapos vizsgálaton esnek át, amikor eltöprengünk rajta, vajon a javunkat szolgálják e életünk második felében. Elbizonytalanodunk, vajon ez a hivatásom? Ennek a csakrának a hallás az érzéke. Meg kell tanulnunk meghallgatni magunkat és másokat.

Test: Száj, Torok, nyak, nyakszirt, hangszálak, hang, hörgők, légcső, gége, nyelőcső, állkapocs, karok, orr, fogak, pajzsmirigy, hallás. Ha fáj a torkod, minek a kimondását akarod elkerülni? Ki az, akivel torkig vagy? Ha problémák vannak, a hang fojtottá válik vagy remegővé.

Mirigyek: Pajzsmirigy és a mellékpajzsmirigy áll kapcsolatban vele. Minden velük kapcsolatos probléma ezekre a szervekre utal. Szerepe van a csontváz és belső szervek növekedésében.

Hang: Hálaadó énekek, spirituális énekek.

Magánhangzó: G hangon énekelt „é” hangzó.

Mantra: Ham. Ajkaiddal formálj tojás alakot, így a torokból kiszorul a levegő. Ez rezegteti az agyat, meggyorsítja az agyi-gerincvelői folyamatok torok felé áramlását.

Szimbólum: Háromszög. A lét együtthangzása. Kék kör.

Archetipikus képe: Szónok, énekes, misztikus.

Tarot: A Halál, az Ördög, és a Mérték

Mudra: Felfelé mutató hüvelykujjakat tegyük össze, a többi ujj behajlítva, a jobb mutatóujj van felül,elöl. A kezek a gyomortájékom vannak. A szegycsont és a köldök között félúton. A hüvelykujj felfelé mutat.

Megerősítés: „Megbízom belső hangomban, és kimondom az igazat, kifejezem önmagam".

Tanulási feladat: Érzés és gondolkodás összekapcsolása, őszinte kommunikáció.

Drágakő: Akvamarin, türkiz, kalcedon, cölesztin, szodalit, világos zafír, amazonit. (ezüstláncon medál)

Aroma: Zsálya, eukaliptusz, levendula, szantálfa, narancsvirágolaj, mirha, kamilla, fenyő.

Ételek: Könnyű ételek, melyek a jobb agyféltekét támogatják. Szőlő, salátafélék, gyógynövények, joghurt egy teáskanál mézzel.

Jógája: Mantra jóga. A kozmikus isteni erő szintjére emel.

Címszavai: A beszéd és hallgatás polaritása, kommunikáció, fülelés, önuralom. Fő témái: Önfegyelem és kommunikáció. A torokcsakra megtanít a légzésre, felkészít a két felső csakra személyiségen túli síkjaira.

Tanítása: „Légy csendben” A torok és szexcsakra szoros kapcsolatban áll egymással.

Polaritás: Férfi

Temperamentum: Tudatos

Egyensúly: Ha a csakra nyitott, őszintén, félelem nélkül fejezzük ki érzéseinket, gondolatainkat és belső ismereteinket.  Képesek vagyunk kimutatni gyengeségeinket is. Képesek leszünk kreatívan kifejezni magunkat. Képesek vagyunk szeretettel végighallgatni másokat. Hangunk hitelesen cseng.  A nehézségek ellenére hűek maradunk önmagunkhoz, tudunk nemet mondani, ha úgy tartjuk helyesnek. Mások véleménye nem befolyásol, szabadok vagyunk.  Belső hangunk sugallata segít, hogy életutunkat irányítsuk, és bizalommal hagyatkozunk rájuk.

Betegségek: Kultúránkban sok ember álla túlságosan megfeszül. Ha a torokcsakra zárt, a medence is az. A feszes áll beszédproblémáról árulkodik. Arra figyelmeztetnek, maradj egy kicsit csendben Túl sokat beszélsz, elnyomod érzelmeidet, melyek sírásra, kiabálásra, dühre indítanának.

pl.: Fogcsikorgatás, asztma, bronchitis, köhögés,mandulagyulladás, nyakfájdalom,dadogás…

Gátolt: Mindig szómenése van, soha nem tart egy lélegzetvételnyi szünetet sem, miközben pletykál vagy lehurrog másokat. Lehet dogmatikus, ítélkező és öntelt. Megbízhatatlannak tűnhet, és ellentmondásos nézeteket vallhat. A gyenge kommunikáció a test és az elme között olyan problémát okozhat, melyek az érzések a testre gyakorolt hatásaival kapcsolatosak, vagy az érzésektől való elkülönülés váltja ki.

Csökkent: Nehezen tudjuk kifejezni magunkat, nem könnyen tárulkozunk fel mások előtt. Ilyenkor visszafogottak és gyámoltalanok vagyunk, csak életünk felszínes dolgairól beszélünk másoknak.

Természet: Felhő nélküli égbolt. Vagy amikor az égbolt egy patak tükrében látszik. Hagyjuk, hogy átjárjon a csobogás és az égbolt energiája.

Megerősítés: Énekeljen, vagy olvasson fel hangosan. Fejezze ki érzéseit, vezessen naplót.

Túlműködés: Hallgasson, tanuljon meghallgatni másokat.

Alulműködés: Színészkedjen játékból, kiabáljon terápiás céllal, írjon levelet azoknak, akikkel nem ért egyet.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 13
Heti: 105
Havi: 496
Össz.: 155 386

Látogatottság növelés
Oldal: *Torok csakra
A valódi átalakulás belső értékeink felfedezésével kezdődik - © 2008 - 2018 - spiritualiskineziologia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: szexcsakra - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »